Om
Hertz Horses

 

Velkommen til Hertz Horses - Hanne Hertzberg

I Verden, Tyskland 2007 kom jeg over et edelt, velgående Hannoveraner hoppeføll med en attraktiv avstamming og høyt kåret morstamme. Hun fikk navnet Di Weola. Under  DV's Eliteføllauksjon i 2008 ble hoppeføllet Ringsbo's Miss Zain Blue  innkjøpt. Disse to hoppeføllene var således starten på min «oppdrettskarriere». Riktignok hadde jeg tidligere oppdrettet noen føll etter mine gamle ridehester uten særlige resultater.

Under Eliteføllauksjonen på Vilhelmsborg  i 2010 ble nok et hoppeføll innkjøpt. Dette var Stigma.

Hertz Horses oppdretter dressurhester etter Dansk Varmblod’s retningslinjer og avlsmål.  Hoppematerialet har god avstamming, særdeles god bevegelse, godt temperament og er høyt kåret. Den høye fullblodsandelen i hoppene gir fleksibilitet ved bruk av hingst. Ved valg av hingst vektlegges ridelighet, holdbarhet , gode gangarter og resultater i sporten.De helt unge hingstene har også blitt benyttet til mine hopper.

Hestene er oppstallet i Vinderup, Danmark. Her har de tilgang til store gressmarker hvor de slippes i mindre flokker. Hestene er i hender hver dag og oppstalles på boks om natten i vinterhalvåret. De fôres med grovfor ( høy og gress), kraftfôr og fullverdig mineral/vitamintilskudd. De etterses også regelmessig med smed og veterinær.

Alle avkom/hester selges i privat regi uten moms da min lille avl/virksomhet ikke er erverv.